Alle updates
Updates

Europees kampioen Fabio Jakobsen start ook in Emmen zondag

Europees kampioen Fabio Jakobsen start in Emmen zondag!
 
Met Fabio Jakobsen komt ook de Europees kampioen op de weg naar de Gouden Pijl van Emmen, die op zondag 30 juli wordt verreden. De sprinter van Soudal-QuickStep moest eerder deze maand na een val helaas opgeven in de Tour de France, maar won vorig jaar een etappe in de Ronde van Frankrijk. Ook werd hij toen winnaar van het EK op de weg in Munchen en van Kuurne-Brussel-Kuurne. Op zijn erelijst staan ook vijf etappes in de Ronde van Spanje én het puntenklassement in deze ronde (2021).
 
In de vorige editie van de Gouden Pijl werd Fabio Jakobsen winnaar en de Gelderse sprinter zal erop gebrand zijn zich in Emmen in vorm te rijden voor een sterk najaar, waarin hij onder meer zijn Europese titel zal willen verdedigen als het EK in Drenthe wordt verreden van 20 tot en met 24 september. In goeden doen is deze coureur één van de snelste mannen van het peloton en dat wil hij de tegenstanders dit jaar nog laten zien, in Emmen en in veel andere wedstrijden op de wielerkalender.
 
De Gouden Pijl heeft zondag 30 juli naast Jakobsen nog tien Tourdeelnemers aan de start staan. Zo is de bergkoning uit de Tour Giulio Ciccone in Emmen te bewonderen. Net als Tourritwinnaar Wout Poels en Tourdeelnemers Cees Bol, Mike Teunissen, Elmar Reinders, Pascal Eenkhoorn, Danny van Poppel, Ramon Sinkeldam, Lars van den Berg en Nils Eekhoff, terwijl noordelijke wielertrots Bauke Mollema, Nederlands kampioen veldrijden Lars van der Haar, drie renners van Tour de Tietema-Unibet, Assenaar Dannny van der Tuuk en Emmenaren Kjeld Nuis en Tijmen Eising ook aan de start van hét Drentse profcriterium staan.