Alle updates
Updates

Elmar Reinders van start in Gouden Pijl

Met Elmar Reinders heeft de organisatie van de Gouden Pijl een Tourdeelnemer vast gelegd, die zijn roots in Emmen heeft liggen. Reinders is lid van de plaatselijke WSV Emmen en reed als jonge renner mee in het voorprogramma van hét Drentse profcriterium. Nu zal de renner van Jayco Alula zelf kinderen inspireren om op de fiets te stappen, nadat hij in de Ronde van Frankrijk drie weken lang niet van de zijde week van de succesvolle Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen.
 
Reinders en de organisatie van de Gouden Pijl hebben de afgelopen weken intensief gesproken met de gezamenlijke intentie om deze ras-Emmenaar aan de start te krijgen van dit profcriterium. Thijs Rondhuis is namens de wedstrijd blij dat dit gelukt is. ”Onderhandelingen horen erbij, waarbij we met het beschikbare budget zo veel mogelijk sterke renners van binnen en buiten de regio vast hopen te leggen. We zijn trots dat we Elmar aan ons deelnemersveld mogen toevoegen, hij mag als oud-inwoner van de stad niet ontbreken. We hebben met een kop koffie erbij dinsdagavond de laatste plooien glad gestreken, waardoor niets een start van Elmar in de Gouden Pijl komende zondag meer in de weg staat.” Ook Reinders is blij met de uitkomst. ”Ik stond zelf ooit als kind te kijken naar de profs in deze wedstrijd en nu kan ik
zelf deel uitmaken van dit startveld. Ik hoop dat ook nu wielerdromen beginnen in het centrum van Emmen en dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.”
 
De Gouden Pijl heeft zondag 30 juli een hoog aantal Tourdeelnemers aan de start staan. Zo is de bergkoning uit de Tour Giulio Ciccone in Emmen te bewonderen. Net als Tourritwinnaar Wout Poels en Tourdeelnemers Cees Bol, Danny van Poppel, Ramon Sinkeldam, Lars van den Berg en Nils Eekhoff, terwijl noordelijke wielertrots Bauke Mollema, Nederlands kampioen veldrijden Lars van der Haar en Emmenaren Kjeld Nuis en Tijmen Eising ook aan de start van hét Drentse profcriterium staan.