Alle updates
Updates

Tour de Tietema naar Gouden Pijl

De wielerformatie Tour de Tietema-Unibet komt met drie coureurs naar de Gouden Pijl van Emmen. Naamgever Bas Tietema mag in ieder geval aan het vertrek verwacht worden en neemt twee collega-renners van de toekomstige profploeg mee. De formatie wordt geleid door de oud-profs Rob Harmeling en Julia Soek. Voor de fans zijn er twee fotomomenten om met de bekende YouTube-renner vastgelegd te worden.

Ook het social mediateam van Tour de Tietema zal ruim aandacht schenken aan hét Drenste profcriterium, zowel in de aanloop naar de Gouden Pijl als door middel van online verslag tijdens de wedstrijd zelf. Ook is er een merchandisestand aanwezig op zondag voorzien van Tour de Tietema merchandise inclusief een ploegleiderswagen. Tietema stond als junior op het podium van Parijs-Roubaix en leek een veelbelovende loopbaan voor zich te hebben toen hij door een allergie werd teruggeslagen. Inmiddels is hij weer volop in de schijnwerpers met een eigen team, dat in 2024 als pro team de weg opgaat. De formatie won een etappe in de ZLM Tour dit jaar met Yentl Vandevelde temidden van de WorldTour-profs. Martijn Budding won bovendien met de Slag om Woensdrecht een wedstrijd uit de Schwalbe Topcompetitie.

De Gouden Pijl zal naar verwachting op zondag 30 juni een massale opkomst trekken. Zo is de bergkoning uit de Tour Giulio Ciccone in Emmen te bewonderen. Ook de noordelijke trots Bauke Mollema, Tourritwinnaar Wout Poels en Tourdeelnemers Cees Bol, Danny van Poppel, Ramon Sinkeldam, Lars van den Berg en Nils Eekhoff tekenen present, terwijl Nederlands kampioen veldrijden Lars van der Haar en Emmenaren Kjeld Nuis en Tijmen Eising ook aan de start van hét Drentse profcriterium staan.