Alle updates
Updates

Bergkoning Giulio Ciccone komt naar Gouden Pijl Emmen

Bergkoning Giulio Ciccone komt naar Gouden Pijl Emmen

De Gouden Pijl in Emmen is erin geslaagd één van de truienwinnaars van de Tour de France te strikken. Op zondag 30 juli komt niemand minder dan Giulio Ciccone naar Drenthe, precies één week nadat de Italiaan van Lidl-Trek gehuldigd werd in zijn witte trui met rode bollen op de Champs Elysées in Parijs. Eerder legde de organisatie van de Gouden Pijl al zijn teamgenoot Bauke Mollema vast.

De 28-jarige Italiaan won eerder dit jaar ook al ritten in de Ronde van Valencia, de Volta a Catalunya en het Criterium du Dauphiné. In die laatste wedstrijd kreeg hij ook al de titel van bergkoning. Eerder in zijn loopbaan won Ciccone drie ritten in de Giro d’Italia.

Ook Tourritwinnaar Wout Poels en deelnemers Cees Bol, Danny van Poppel, Ramon Sinkeldam, Lars van den Berg en Nils Eekhoff tekenen present, terwijl Nederlands kampioen veldrijden Lars van der Haar en Emmenaren Kjeld Nuis en Tijmen Eising ook aan de start van hét Drentse profcriterium staan.

Foto: A.S.O./Pauline Ballet