Alle updates
Updates

Ritwinnaar in de Tour Wout Poels in Emmen te bewonderen

Kersverse winnaar van de 15e etappe in de Tour Wout Poels start in Gouden Pijl Emmen

Met de komst van Wout Poels beschikt de Gouden Pijl van Emmen op zondag 30 juli alweer over een zesde coureur uit de Tour de France. Met de komst van deze Limburger staat bovendien een heuse etappewinnaar aan de start! Poels is een renner die het best tot zijn recht komt als de weg wat omhoog loopt. Niet voor niets reed hij in 2021 in de bollentrui Parijs binnen, maar moest die na de rit helaas wel afstaan aan alleskunner Tadej Pogacar.

Poels is al prof vanaf 2009 en was lang één van de meesterknechten van meervoudig Tourwinnaar Chris Froome. Zelf pikte hij ook regelmatig een overwinning mee. Zo won hij ritten in Parijs-Nice, de Tirreno-Adriatico, het Criterium du Dauphine en de Ronde van Polen. Dit jaar nog was hij zesde in het eindklassement van de UAE Tour en in deze Tour de France mag je hem zeker nog een keer in de aanval verwachten.

In Emmen komt de renner van Bahrain Victorious meerdere renners tegen die ook de Tour in de benen hebben: Danny van Poppel, Cees Bol, Nils Eekhoff, Ramon Sinkeldam en Lars van den Berg bijvoorbeeld. Met Bauke Mollema is de populairste noorderling van het profpeloton present in de Gouden Pijl. En met schaatskampioen Kjeld Nuis en voormalig wereldkampioen veldrijden bij de junioren Tijmen Eising zijn er ook lokale sportsterren aanwezig.