Alle updates
Updates

Lars van der Haar naar Gouden Pijl

Lars van der Haar naar Gouden Pijl

Met Lars van der Haar komt er nog een wielerkampioen naar de Gouden Pijl in Emmen. De Utrechter uit de stal van Baloise-Trek is klein van
gestalte, maar groots in zijn aanvalslust. Niet voor niets wordt hij wel De Terrier van Woudenberg genoemd. Als veldrijder is hij gewend te blijven versnellen en met die instelling zal hij het publiek in hét Drentse profcriterium zeker vermaken. Het rood-wit-blauw dat hij er draagt, verdiende hij op het NK Veldrijden in Zaltbommel.

In zijn loopbaan werd Van der Haar twee keer Europees kampioen in het veld, samen met medailles op het WK cyclo-cross de hoogtepunten op zijn erelijst. De laatste keer dat hij de witte trui met blauwe sterren verdiende, was dat eind 2021 in Drenthe: bovenop de Col du VAM. Van der Haar weet kortom wat winnen in deze wielerprovincie is, ook van de Superprestigeveldrit van Gieten die vele jaren de internationale veldrittop naar Drenthe haalde. Als belofte werd hij twee keer wereldkampioen.

Van der Haar komt in de Gouden Pijl zijn voormalig concurrent Tijmen Eising tegen, deze inwoner van Emmen veroverde de regenboogtrui in
het veld ooit bij de junioren. Ook mag hij het in Emmen opnemen tegen schaatser Kjeld Nuis, maar vooral gerenommeerde wegprofs als Bauke Mollema, Danny van Poppel, Wout Poels, Nils Eekhoff, Ramon Sinkeldam, Lars van den Berg en Cees Bol zullen hem tegenwicht bieden.