Alle updates
Updates

Gouden Pijl strikt eerste drie renners uit Tour de France

De Gouden Pijl in Emmen wordt een week na de finish van de Tour de France verreden en is traditiegetrouw een mooie kans om enkele Tourrenners van nabij te bekijken. Dat kan dit jaar zeker ook! Deze week zegden Ramon Sinkeldam, Danny van Poppel en Lars van den Berg namelijk toe om hét Drentse profcriterium te komen rijden op zondag 30 juli. Na hun laatste rondjes over de Champs Elysees in Parijs komen ze nu naar de hoofdstad van het Drentse wielrennen om het publiek te vermaken met hun aanvallen.

Ramon Sinkeldam was in deze Tour de France één van de helpers van meervoudig ritwinnaar en drager van de groene trui Jasper Philipsen en natuurlijk van multitalent Mathieu van der Poel. Deze Noord-Hollander heeft voor Philipsen al meer snelle mannen aan aansprekende successen geholpen, zoals ook Arnaud Démare en Marcel Kittel. Zelf was hij in 2017 Nederlands kampioen bij de profs, nadat hij als belofte al eens Parijs-Roubaix op zijn naam had gebracht. Ook Binche-Chimay-Binche, de Velothon Berlin en een rit in de World Ports Classic staan op zijn erelijst. Wie weet kan hij in Emmen weer eens voor eigen succes gaan als hij met een groepje naar de meet kan rijden.

Danny van Poppel was nog maar negentien jaar oud toen hij in de voetsporen van zijn vader Jean-Paul trad en beroepsrenner werd bij Vacansoleil. Via de genen is de snelheid wel doorgegeven, getuige de mooie reeks overwinningen die hij al bijeen wist te fietsen. Daaronder is een rit in de Ronde van Spanje, maar ook in de Tour de France staat hij een aantal keren hoog in de daguitslagen. Rund um Köln, een rit in de Ronde van Polen, de Vuelta a Burgos en een etappe in de Arctic Race of Norway zijn andere aansprekende zeges. De renner van BORA-Hansgrohe kan moeiteloos schakelen tussen rijden voor eigen kansen en lead-out zijn voor een andere sprinter. Zelf gedijt hij het best na een harde koers.
Zijn Sinkeldam en Van Poppel inmiddels ervaren coureurs.

Lars van den Berg maakte onverwacht dit jaar op 24-jarige leeftijd zijn debuut in de Tour de France, nadat hij met fysiek ongemak was uitgevallen in de Ronde van Italië. Deze Utrechter heeft bovengemiddelde klimmerscapaciteiten en mocht zijn kopmannen dus al ondersteunen in de voor zijn team FDJ belangrijkste koers van het wielerseizoen. Als de Tour gedaan is, wil hij proberen een erelijst met podiumplekken en korte uitslagen aan te vullen met een mooie zege. Van den Berg zag zich door zijn onverwachte start in de Ronde van Frankijk genoodzaakt een vakantie te annuleren en kan na een mooi resultaat in de Gouden Pijl zo afreizen naar een lokaal hotel om de komende week fietsprovincie Drenthe te verkennen en/of Wildlands te bezoeken.

Eerder wist de organisatie van de Gouden Pijl al de noordelijke wielertroef Bauke Mollema vast te leggen, net als schaatsvedette Kjeld Nuis en voormalig wereldkampioen veldrijden bij de junioren Tijmen Eising. De laatste twee komen uit Emmen en hopen op extra aanmoedigingen van hun stadsgenoten.