Alle updates
Updates

Eerste toppers bekendgemaakt

Gouden Pijl legt eerste toppers vast met Mollema, Eising en Nuis

EMMEN – De organisatie van de Gouden Pijl van Emmen heeft de eerste drie renners vastgelegd voor dit aansprekende profcriterium dat op zondag 30 juli verreden wordt. Bauke Mollema zal als meest succesvolle noordelijke wielertopper van dit moment ook dit jaar niet ontbreken, de ritwinnaar van tal van aansprekende wielerkoersen is er graag bij in Noord-Nederland. Ook schaatsicoon Kjeld Nuis is als ereburger van Emmen uiteraard weer van de partij, net als voormalig wereldkampioen veldrijden (junioren) Tijmen Eising.

De organisatie verwacht de komende weken meer aansprekende namen te kunnen presenteren.
Wielrennen en amusement gaan al vele jaren hand in hand binnen het programma van de Gouden Pijl van Emmen. Niet alleen zien de bezoekers vele mannelijke én vrouwelijke profs plus elite/beloften door het sfeervolle centrum van Emmen rijden, de vele muziekpodia zorgen voor extra ambiance. Die combinatie zorgt ervoor dat de Gouden Pijl een dagje uit voor het hele gezin is die tot in de late uurtjes doorgaat.
Je hoeft geen sportfan te zijn om je in Emmen te vermaken op de laatste zondag van juli, maar wielrennen vormt natuurlijk wel de ruggengraat van het programma. Vele inwoners van Emmen en omgeving, maar zeker ook veel toeristen kunnen hun sporthelden van zeer nabij bekijken bij eerst de presentatie en natuurlijk tijdens de wedstrijd zelf.

Voor de organisatie was het een mooie opsteker om direct Bauke Mollema vast te kunnen leggen. De in Groningen opgegroeide coureur van Lidl-Trek voelt zich thuis in dit noordelijke profcriterium en het publiek kijkt bij voorbaat al uit naar zijn aanvallende manier van koersen. Mollema won in zijn loopbaan onder meer ritten in de Tour en Vuelta, werd derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje en schreef ook eendagskoersen van het kaliber Ronde van Lombardije en de Clasica San Sebastian op zijn naam.

Ook de naam van Kjeld Nuis mag volgens de organisatie niet ontbreken op de startlijst van de Gouden Pijl. Deze ereburger van Emmen is meervoudig Olympisch schaatskampioen, maar kan ook op de racefiets goed uit de voeten. Sta er dan ook niet van te kijken als deze Drentse topper van Team Reggeborgh vlak voor de start van een nieuw schaatsseizoen tot diep in de finale mee zal doen voorin de wedstrijd.

Tijmen Eising is de derde en laatste coureur die de organisatie van dit profcriterium wist te strikken voor de Gouden Pijl. De coureur uit het VolkerWessels Team van Allard Engels (Zwartemeer) werd al in 2009 wereldkampioen veldrijden bij de junioren, maar is in menig wegkoers nog altijd een vaste waarde als de gashendel vol open gaat. Eising heeft onder meer de Ronde van Groningen op zijn palmares staan en werd in 2021 Nederland kampioen gravel.

Met de komst van deze drie bekende noordelijke sporters heeft de organisatie een veelbelovende start gemaakt met het samenstellen van het deelnemersveld. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om weer een mooi en sterk veld met renners aan de start te hebben staan. Tijdens de Tour de France zullen zeker meer aansprekende coureurs aan dit startveld worden toegevoegd. Als de Tour op 23 juli finisht op de Champs Elysees in Parijs gloort Emmen aan de horizon voor deze renners. Vorig jaar won Europees kampioen Fabio Jakobsen de Gouden Pijl.