Alle updates
Updates

Nederlands kampioen Bauke Mollema bij Gouden Pijl !

EMMEN – Bauke Mollema staat zondag aan het vertrek van de Gouden Pijl. Daarmee keert de Nederlands kampioen tijdrijden terug naar Emmen, waar hij een dikke maand eerder zijn eerste nationale proftitel in het tijdrijden veroverde. Eerder legde de organisatie Nederlands wegkampioen bij de profs Pascal Eenkhoorn, wielervedette Mathieu van der Poel en Tour-ritwinnaars Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen al vast.
Mollema is een vaste waarde in de Gouden Pijl. De organisatie en de Groninger van Trek-Segafredo waren er dan ook op gebrand dat de noorderling zich zou kunnen tonen in Emmen. Mollema heeft dit seizoen al de Giro d’Italia en de Tour de France in de benen, maar is voor het Drentse publiek zondag aanmerkelijk dichterbij huis te aanschouwen. En reken er maar op dat hij zal ‘Mollemalen’ aanvallen met inzet dus. Op zijn erelijst prijken een Tourrit, een Vuelta-etappe, de puntentrui in de Ronde van Spanje en klassiekers als Clasica San Sebastian en de Ronde van Lombardije. Na al Europees en mondiaal kampioen Mixed Relay te zijn geworden, volgde deze zomer de rood-wit-blauwe trui, veroverd op het NK tijdrijden in Emmen en prominent getoond in de Tour de France, waar hij in de voorlaatste etappe bij de besten wist te eindigen in het spoor van geel (Jonas Vingegaard) en groen (Wout van Aert).
Het deelnemersveld wordt daarmee nog aantrekkelijker, want ook Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen (beiden goed voor een etappezege), Martijn Tusveld, Nils Eekhoff en Mathieu van der Poel toonden zich in de afgelopen Ronde van Frankrijk. Nederlands profkampioen Pascal Eenkhoorn is eveneens van de partij, net als Niki Terpstra, die Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen op zijn palmares heeft staan. Ook Nederlands kampioen gravel Tijmen Eising uit Emmen tekent present, net als Nederlands beloftenkampioen tijdrijden Axel van der Tuuk uit Assen. Al met al haalde de organisatie van de Gouden Pijl de landelijke en regionale top naar Emmen, waar het publiek een ouderwets volksfeest mag verwachten met naast toprenners ook een uitgebreid muzikaal programma op maar liefst drie muziekpleinen.