EMMEN – De organisatie van de Gouden Pijl heeft de eerste wielervedette vastgelegd voor dit Emmer profcriterium, dat voor zondag 28 juli staat gepland. Het gaat om Europees kampioene Mischa Bredewold.

De 24- jarige renster van SD Worx-Protime staat aan het begin van een mooie loopbaan, maar won onder meer al de Grote Prijs van Plouay en tal van ritten in etappekoersen. Hoogtepunt in haar loopbaan is de Europese titel die ze afgelopen september op de Col du VAM behaalde in de wegwedstrijd. Met een late uitval verraste ze iedereen, inclusief haar land- en ploeggenote Lorena Wiebes die tweede werd. Dat betekent dat de witte trui met blauwe banen en gele steren in Emmen is te bewonderen.

De organisatie zet in op een sterk mannen- en vrouwenveld, maar loopt er wel tegenaan dat een aantal renners niet beschikbaar is vanwege de Olympische Spelen. Met het vastleggen van alvast één vrouwentopper is het publiek volgens hen nu al gegarandeerd van sterke namen een de start van het Drentse profcriterium. ‘’Maar er zullen zowel bij de mannen als bij de vrouwen sterke deelnemers volgen’’ meldt Thijs Rondhuis uit Leek, die bij de Gouden Pijl belast is met deze taak.