Alle updates
Updates

Ook vrouwentoppers naar Gouden Pijl Emmen

EMMEN – De Gouden Pijl biedt ook ruim baan aan de vrouwelijke wielertoppers op zondag 31 juli. In Emmen zijn onder anderen de regionale wielerprofs Lonneke Uneken uit Veendam (SD Worx), Lieke Nooijen uit Coevorden (Parkhotel Valkenburg), Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht (Stade Rochelais) en de Friezin Aafke Soet (Jumbo-Visma) voorzien. Met Puck Moonen staat er een bekende renster aan het vertrek.
Als het op een sprint aankomt, is Uneken een grote kanshebster in de Gouden Pijl. De renster die al grossierde in eremetaal op de weg en de baan op de EK’s voor beloften, brak de afgelopen twee seizoenen definitief door met een zege in de Healthy Ageing Tour en de Simac Ladies Tour, twee aansprekende internationale vrouwenkoersen. Maar vlak ook Arianna Pruisscher niet uit, die de wegen in Emmen als haar broekzak kent en door haar Franse ploeg speciaal gecontracteerd werd omdat ze na een zware koers nog een sterk eindschot in de benen heeft. Aafke Soet, bij Jumbo-Visma ploeggenote van gele truidraagster in de Tour Marianne Vos, en Lieke Nooijen moeten het dan weer meer van een ontsnapping hebben als erkend tijdrijdsters.

Ook het rood-wit-blauw schittert in Emmen, want Rixt Hoogland veroverde deze zomer de nationale titel bij de elite-zonder-contract. Een paar dagen eerder won haar NWVG-ploeggenote Manon de Boer – in Emmen – de tijdrittitel in deze categorie. Al met al staat er een omvangrijk deelnemersveld met een prettige mix van profs en clubrenners, die zich graag in de kijker willen rijden voor het Drentse publiek.

De Gouden Pijl van Emmen telt bovendien mee voor het Criteriumklassement van de Vereniging Organisatoren Wielerwedstrijden (VOW). De Drentse wedstrijd is het derde profcriterium in deze reeks. De bijbehorende geldprijzen zullen zeker een extra stimulans zijn voor de rensters om strijd te leveren in de Gouden Pijl. De eindwinnares steekt immers duizend euro extra op zak.