Alle updates
Updates

WIELER NETWERK DINNER show

Op maandagavond 22 juli, op de tweede rustdag van de Tour de France werd net als vorig jaar de Wieler Netwerk Dinnershow georganiseerd. De plaats van handeling waren diverse plekken in Wildlands Adventure Zoo. Een mooie samenwerking tussen de Gouden Pijl en Wildlands! Bestuurders, sponsors en andere belangstellingen kwamen bijeen voor een afwisselend programma en een heerlijk diner.

De gasten werden ontvangen in de Rabo Foyer van het Atlastheater met muziek van Bert Louissen (zang en gitaar).

Het programma, met als toepasselijke naam “Op Fietse deur Wildlands”, was in handen van dagvoorzitter Bobbie Traksel en Erik Dekker, beiden ex-profwielrenner. Tegenwoordig is Bobbie o.a. commentator bij Eurosport, waar hij sinds 2014 verslag doet van grote koersen. Hun tafelgasten waren de profrenners Elmar Reinders (tijdrit specialist en winnaar in 2019 van het bergklassement in de Ronde van Noorwegen), Dion Beukeboom (Nederlands werelduureecordhouder sinds augustus 2018 en vierde van de wereld) en Janneke Ensing (professioneel wielrenster en schaatsster). Zij zullen allen ook deelnemen aan de 42ste Gouden Pijl op 4 augustus.

Bobbie vertelde dat veel sporters een bijnaam hebben van een dier. Dat is vaak niet voor niets. Dierenarts Job Stumpel, de vierde tafelgast, legde de kenmerken van verschillende dieren uit en vergeleek die met diverse sporters. Aan het eind van de tafelgesprekken kregen de sporters aan tafel van Job een dier toegewezen waar zij mee vergeleken konden worden. Een mooie link tussen mensen en dieren en tussen een evenement als De Gouden PIjl en een attractie als Wildlands!
Roelof Keen, ex-topsporter en gehandicapt, tegenwoordig ook schrijver, las een aangrijpend verhaal voor over zijn belevenissen in zijn weg naar de top van de Alpe d’Huez met een handbike. Tussendoor zorgde Bert Louissen met zijn piano en zang voor de muzikale afwisseling.

Aan het eind van het programma werden de eerste voor de Gouden Pijl gecontracteerde renners bekend gemaakt. Dat zijn: Dylan Groenewegen, Lars Boom, Kjeld Nuis , Bert-Jan Lindeman en de tafelgast Elmar Reinders.

Vervolgens maakte het gezelschap een mooie wandeling door het schitterende park naar Momma’s restaurant, met zicht op de savanne, om te genieten van goede gesprekken en een heerlijk diner. Het was een mooie zomeravond.