Kampioenen op de weg naar Gouden Pijl in Emmen


07 augustus 2016

Naast Dylan Groenewegen komen ook Anouska Koster, Nederlands kampioene op de weg bij de dames, en Fabio Jakobsen, Nederlands kampioen op de weg voor beloften, naar Emmen om de Gouden Pijl te rijden op dinsdag 9 augustus. Ook Gary Hekman, Europees kampioen marathon op inline-skates, komt naar Emmen om deel te nemen aan de wielerkoers.

De organisatie heeft bovendien Chantal Blaak, Pieter Weening en Maarten Tjallingii gecontracteerd. Jumbo NL-Lotto rijder Tjallingii veroverde op de Posbank de bergtrui in de Giro d’Italia.

Anouska Koster en Chantal Blaak staan momenteel respectievelijk 1 en 2 in het Nederlands Damescriterium Klassement. Tijdens de dameskoers in het middagprogramma van de 39e Gouden Pijl wordt gestreden om de winst in het V.O.W. Nederlands Dames Klassement. Het klassement omvat vijf wedstrijden, die tijdens een aantal Na-Tourcriteria worden verreden. Surhuisterveen opende de reeks op 26 juli jl. gevolgd door de Acht van Chaam (27/07), Tiel (31/07), Oostvoorne (04/08) en Emmen (09/08). De prijzenpot bestaat uit € 2.750,00 verdeeld over 5 prijzen.

Vergeet de Gouden Pijl niet te volgen op social media!