Parcours

Wielerkoers sinds jaren weer ‘rondje om de kerk’

Op een paar kleine wijzigingen na ziet het parcours van de Gouden Pijl er op dinsdag 9 augustus er hetzelfde uit als vorig jaar. Vorig jaar liep het parcours voor het eerst door de tunnel, dat zal het dit jaar ook gaan.

Start en finish zijn verplaatst naar de Hoofdstraat ter hoogte van de ingang van het voormalig dierenpark. Daar wordt tevens het Gouden Pijl-dorp ingericht, waar partners en sponsoren onder het genot van een hapje en een drankje de wielerkoersen kunnen aanschouwen.

Om start en finish op deze locatie te kunnen krijgen is de slinger in de Hoofdstraat ter hoogte van ‘het oude postkantoor’ uit de route geschrapt. Zo ontstaat er een rechte aanloop naar de finishlijn die lang genoeg is voor een spannende sprint.

De slinger over het marktplein is ook iets gewijzigd. In plaats van over het kerkpad, slaan de renners pas na de kerk linksaf. De Grote Kerk valt nu weer binnen het parcours, waardoor er sinds jaren weer gesproken kan worden over ‘een rondje om de kerk’.

Vanuit de start en finish locatie wordt het volgende traject gereden: Hoofdstraat – om de kerk heen over het Marktplein – langs de parkeergarage Westerstraat – Hondsrugweg – Van Schaikweg – Wilhelminastraat – Hoofdstraat.

De route van het parcours is tot stand gekomen in overleg met de gemeente en met goedkeuring van de KNWU.

Klik hier voor een PDF van het parcours van 2016.

 

 

 

De Gouden Pijl

Parcours

Programma

Deelnemers

Foto's

Nieuws & Media

Winkelen in Emmen

Agenda regio Emmen